Bomen planten

Voor iedere reiziger planten we 1 boom in Nederland en 1 boom in Bolivia

Kleurrijk Leven compenseert jouw CO2 uitstoot met het planten van bomen.

Investeren in de toekomst
Kleurrijk Leven wil bijdragen aan een duurzame wereld, en investeert daarmee in de toekomst. Boek je bij ons een reis dan compenseren wij jouw CO2 uitstoot door 1 boom in Nederland te planten en 1 boom in Bolivia via de Stichting Trees for All.

Jouw CO2 uitstoot
Een retourtje Ibiza gaat gepaard met 0,75 totale uitstoot CO2-equivalenten. Hiervoor moet 1 boom 66.5 jaar groeien in de tropen. Per boeking doneren wij daarom €10,- aan Trees for All zodat zij 1 boom in Nederland en 1 boom Bolivia kunnen planten.

Persoonlijk certificaat
Als bewijs van deelname, ontvang je via de mail een persoonlijk certificaat. Hierop staat precies vermeldt hoeveel CO2 voor je gecompenseerd wordt in welk project.

Waarom we nu CO2 moeten compenseren?
De temperatuur op aarde stijgt. Met als gevolg hitte, watergebrek, regen- en stormoverlast en stijgende zeespiegels. Door bomen te planten winnen we tijd terug. Want CO2 uitstoot kun je compenseren door het aanplanten van nieuwe bomen. Aangezien bossen in de tropen 5x zo snel groeien als in Nederland, is het ook het meest effectief dat daar te doen. En door in de projecten de lokale bevolking een cruciale rol te geven, zorgen we voor extra inkomsten voor diegenen die het meeste lijden onder klimaatveranderingen. Dit geeft ons ook de tijd om te zoeken naar alternatieven voor fossiele brandstoffen, zoals benzine en gas.

Trees for All
Trees for All gelooft in de rol die is weggelegd voor bomen, zij zijn als enige natuurlijke bron in staat om CO2 vast te leggen. Daarnaast zijn bossen een belangrijke bron voor biodiversiteit, recreatie en voedselvoorziening. En dan hebben we het nog niet gehad over de rol van bomen in de waterhuishouding en het tegengaan van erosie. Het planten van een boom spreekt bij iedereen tot de verbeelding.

Trees for All garandeert dat het bos waarin jouw geplante boom staat minimaal 50 jaar wordt onderhouden. De aanplant beschermt ook eventueel omliggende akkers van boeren. Deze hebben daardoor betere opbrengsten van hun akkers.

www.treesforall.nl